Hvad er et polyurethan gulv?

Gulve i polyurethan også kaldet PU gulve er de sidste par år steget i enormt i popularitet, hvorfor flere fravælger eksempelvis vinylgulve og linoleumsgulve, da polyurethan har mange gode evner, som er svære at hamle op med.

Et polyurethan gulv har styrkemæssige, kemikalieresistente og komfortcentrerede fordele alt i en løsning. PU gulve er nemlig et yderst slidstærkt gulv, som tåler en høj kemisk belastning og stødpåvirkning. Det betyder at gulvet har en høj resistens over for kemikalier, hvilket gør at det kan håndtere spild af diverse væsker og kemikalier uden problem. Samtidig er gulvet robust og kan klare trykpåvirkninger, hvilket gør det til et ideelt gulv som mange virksomheder vælger.
Ud over polyurethan gulvets funktionsmæssige fordele har PU gulvet en designvenlig løsning, som appellerer til kundens kreative side igennem valget af udseende og kombination af polyurethan gulvets farver.

Polyurethan gulve har ydermere den fordel at de er vandtætte, ikke har nogen fuger og samtidig kan tåle høje temperature. Ydermere kan PU gulve benyttes til både indendørs og udendørs brug.

Et funktionelt gulv

Ud over polyurethan gulvets funktionsmæssige fordele har PU gulvet en designvenlig løsning, som appellerer til kundens kreative side igennem valget af udseende og kombination af polyurethan gulvets farver.

Polyurethan gulve har ydermere den fordel at de er vandtætte, ikke har nogen fuger og samtidig kan tåle høje temperature. Ydermere kan PU gulve benyttes til både indendørs og udendørs brug.

Hvorfor få et Polyurethan gulv?

Hvis man dagligt går på et hårdt underlag, udsættes kroppen for en stor belastning, her især hoften og ryggen. Akustikken er også tit en udfordring, fordi boliger indrettes med store rum og hårde overflader som stål, glas, fliser og klinker. Et PU gulv kan sammenlignes lidt med et “gummigulv”. Gulvet forbedrer akustikken i rummet og har samtidig en behagelig og komfortabel overflade.

Vores polyurethan gulve er fugefri gulvoverflader, hvor funktionalitet og design mødes i én samlet løsning – individuelt tilpasset dine behov og boligens farver. Fordi overfladen er fugefri, er gulvene rengøringsvenlige og velegnede til rum og miljøer, hvor der stilles høje krav til hygiejne samt en effektiv og nem rengøring.

7 fordele ved polyurethan gulve

1) PU gulve er langtidsholdbare og giver mulighed for genopfriskning

2) PU gulve er behagelige at gå på

3) Polyurethan gulve er nemme at rengøre

4) Ideelt hvis du vil have et mere farverigt hjem, da gulvet fås i et hav af farver.

5) Polyurethan gulve har lyddæmpende effekt

6) Gulvet kan lægges på alle overflader

7) Polyurethan gulve har vandtæt og temperaturresistent opbygning

Hvad koster et PU gulv?

Når du skal have lagt et polyurethan gulv er der nogle faktorer, som er med til at bestemme den endelige pris:

  • Den ønskede tykkelse på gulvet
  • Dit farvevalg – nogle farvevalg/kombinationer er dyrere end andre
  • Hvor stort arealet af gulv er, som skal monteres
  • Hvilket underlag du skal have lagt gulvet på

 

Som regel skal PU gulve lægges i flere lag, hvorfor gulvlæggeren er nødsaget til at komme ud af flere omgange.

Spar på omkostningen til et PU gulv

Der er dog penge at hente hvis du selv kan forberede underlaget, så montøren kan starte med det samme uden at skulle bruge tid på at glatte ujævnheder i underlaget overflade ud først. Det er nemlig en nødvendighed som skal gøres før det første polyurethan lag kan pålægges. Polyurethan gulve kan virke som en dyr omgang, men det er en løsning du vil få glæde af i mange efterfølgende år. Gulvet er derfor ikke dyrere end andre gulve i længden fordi det er så slidstærkt, selvom det kan virke som en dyr investering ved første øjekast.

Hvor benyttes et PU gulv typisk?

Der findes mange arealer hvor et polyurethan gulv vil være yderst veloplagt.

Typisk vil det være et sted som har behov for en modstandsdygtig overflade som eksempelvis lagerarealer eller produktionsvirksomheder i industrivirksomheder.

I private hjem vil det typisk være i køkken, badeværelse, bryggers, garage eller lignende.

Hvordan lægges et Polyurethan gulv?

Når man skal have lagt nyt gulv, kan det i mange tilfælde virke oplagt selv at stå for projektet. Ved polyurethan gulve kræves der dog en del arbejde, hvorfor det derfor altid er en god idé at kontakte en fagmand hvis du påtænker at få lagt et PU gulv.

Grundet til dette er at der skal blandes en base af harpiks og hærder, som efterfølgende skal spredes på gulvet. Materialet kan være bøvlet at arbejde med, hvorfor der desværre ikke kan skrives en guide til hvordan et polyurethan gulv lægges.

Det kan være dyrt i længden hvis du selv tilgår opgaven også selv om du er en dygtig gør det selv type.

Anmeldelser

Vores samarbejdspartnere

Opgave:

Unavngivet
Unavngivet

Upload meget gerne et par billeder af opgaven, så kan jeg beregne en fast pris med det samme.

Slip fil her eller
Accepterede filtyper: jpg, jpeg, png, pdf, Maks. filstørrelse: 200 MB.